En försmak på julen

Vi hade jul"lunch" som det heter. Dvs julfest på Mosevej där vi bodde förut med vänner i Lördags. Supertrevligt förutom att värdparet fick sina barn passade så att de kunde festa och vi hade ju såklart barnen med. 2 mindre barn som pratade portugisiska var med så ungarna hade lite långtråkigt.. haha

Men annars var det julmat, snaps och paketlekar hela kvällen. (null)

Sen på Söndagen hälsade vi på farmor som arbetade på julmarknaden i svenska kyrkan. 
(null)

Det högläsning ur Astrid Lindgren och jultomten kom och delade ut pepparkakor.

(null)

Vi fikade och hittade äkte polkagris från Gränna vilket gjorde den här tjejen lycklig.
Sen åkte vi hem och julpyntade lägenheten medan en bakfull Philip låg och svettades på soffan. Haha skönt att jag gick hem tidigt från festen för att lägga barnen. Nu är det jobbdagarna igen!

Hon gjorde det!!

Den här tuffingen lagade sin tand idag. Juhuu! 
Efter 3 tandläkarbesök blev det äntligen fixat. Det har ju varit så ångestladdat länge.
Jag blev så rörd att jag fällde en tår när det var över. Och tandläkaren var bara såå söt och berömde Mollsan hela tiden. Vilken hjälte alltså.
(null)

Sen åkte vi till leksaksbutiken där hon blev belönad med ett gosedjur. Precis som jag själv blev när jag var liten och fick mitt första hål fixat.
Jag och Molly börjar bli sugna på julpynt så vi ska nog gräva i källaren efter det i helgen. Vi ska också på julmarknad i svenska kyrkan på Söndag, julstämningen börjar sakta men säkert komma.

Det hjälpte också att ha lite övernattningar i Sverige i veckan. Både Sundsvall och Umeå var vitt och härligt.

(null)

Sen hittade jag de här på ikea idag! Så de ska i ugnen, julmusiken på och pyntet upp. Sen kan December komma!

(null)


Hej

Vad snabbt mina lediga dagar går. I morgon är det dags igen. Vi har hunnit med en del. I Fredags fick vi punktering på bilen. Den var ju precis på service för dryg 7000 och fått nya bromsklossar osv, så kändes otrolig härligt att också kosta på däck och montering den här månaden innan jul,. Suck, men för första gången har jag iaf tjatat mig till vinterdäck på bilen! 

Jihoo! Philip och samtliga andra danskar tyckter det är sjukt oekonomiskt att sätta vinterdäck på. Men det blir nog en kall vinter i år, så varför chansa? Iaf väldigt glad att vinterskorna sitter på nu.

Igår var jag på Mollys dansskola, hon hade "märkesprov" alla dansar gemensamt, sen får de poäng och ett märke. Vet inte om det var bra eller dåligt för hon tolkade poängen som låga (närmsta vännerna fick mer) och blev ledsen över det. 
Ska ju vara kul och inte en tävling kan jag tycka. Men det var ju en ny erfarenhet som var rolig fram till poängutdelningen,

(null)

Idag är en riktig kalasade. Först ska Molly på kalas hon en klasskompis, sen ska Vincent iväg. När barnkalas för 4 åringar starta kl 14 går tummarna låångsamt kan jag meddela..
(null)