Mollys första körframträdande

I lördags var det en liten Julmarknad vid kyrkan här hemma. Molly har startat i barnkören och det bra första uppträdandet på julmarknaden. Alltså åååh så fint det var!

Julpyntet är uppe, vi har redan ätit mycket pepparkakor, handlat julklappar och sjungit jullåtar. Så december kan komma nu!

Prickar

Kan man inte få en ledig helg utan spysjuka och prickar?

Jobbare lördag, men på Söndagen fixade jag mysig frukost till mig och barnen (Philip sover alltid hellre än att äta frukost)
Sätter mig ner med kaffe och mackor brevid Molly som sitter och ritar och... kaskadspya över hela bordet, mig och hela henne.. Hon fortsätter hela vägen ut till toaletten. Stackarn! Lite sänkt under dagen, och hemma med mig idag. Nu har vi alla haft spysjuka så nu hoppas jag den håller sig borta!! Hon hade så mycket prickar på sig också att jag blev lite orolig.

Hela benen, rumpan och även på händer och lite i ansiktet.

Ringde sjukvårdsupplysningen som sa att det hörde nog ihop med nässelutslag och allergi. Fick svar på blodprovet som inte visar någonting. Jaja bara att vänta och se om dem försvinner.
Idag ska vi bara ta det lugnt, jag tänker ta en paus i tvättning, städning och Molly och jag ska baka. Philip ska på kalas efter jobbet så ungarna och jag ska lyxa till det med risgrynsgröt ikväll ;) jag får vila upp mig idag helt enkelt. Snaaart 1 advent och som vi längtar efter lite julstämning.

Måste visa Mollys klassfoto och Vincents dagisgrupp. Stora barnen, så kul med gruppfoto att spara.

Allergi och sjukstuga

Philip har legad däckad igår och idag men dålig mage och illamående. Molly har flera gånger nu fått nässelutslag och idag hade vi tid hos läkaren för att kolla upp det.

Hon skickade oss i sin tur iväg till ett lab för att ta blodprov.. iisch, första gången Mollsan fick testa det och det gick ju inte helt smärtfritt. Men hon satt stilla trots att hon skrek och grät samtidigt. Lite senare var hon bra cool när hon visade plåstret för klasskompisarna ;)

Senare på dagen fick vi ett mail från skolledningen. En mamma blev påkörd av en lastbil idag och avled. Hon hade 2 barn på skolan. Många barn var ledsna och vi skulle hämta barnen tidigare om det gick. Hämtade Molly, men hon hade (som tur var) inte reflekterat så mycket på det.

Vi tog iaf en glass och hade mysigt innan vi hämtade Vincent

Vincent i sin tur har gråtit hela kvällen och sagt att han har ont i rumpan, såg efter och konstaterade jag att han fått springmask. Kul! Blir medicinering för hela familjen i morgon då och tvättmaskinen går varm här nu. Iisch, vad äckligt! Stackarn, tog flera timmar innan han somnade trots att han var supertrött.
Allergier, baciller och maskar kan vi vara utan faktiskt, jäkla onödigt!