Märkligaste flygningen

Idag flög vi flera flyktingfamiljer till Köpenhamn som skulle vidare ut i Norden.


Det var ju semesterresenärer med på flyget också och det blev verkligen en krock mellan två världar.

Medan jag kramade om en ung 2 barns mamma som verkade vara utmattad och flygrädd så ville äldre pensionärer ha en kudde att sätta i ländryggen. Medan jag försökte roa gråtande och trötta 3 åringar ville en tredje ha mer socker till kaffet..

Vid ett tillfälle kom det bak en äldre amerikans herre till mig. Han var säkert 2 meter lång, med stor rund mage och skepparkrans. Så frågade han mig om det verkligen var flyktingar som var ombord.
Min första tanke var, åh nej. Nu ska han klaga över att barnen inte sitter stilla eller de förstör hans matlust att folk sitter och gråter.

Men istället började stora tårar rinna nedför hans röda kinder och vi stod och snyftade tillsammans en stund.

Fint och sorgligt på samma gång liksom. 

Svårsmält tycker jag. Det här var sista flygningen på 2 veckor för nu går jag på semester och jag ska verkligen påminna mig själv hur himla lyckligt lottad jag är.

Molly 8 år!

Jag hann knappt stänga ögonen efter Mollys festdagar innan jag skulle på jobb igen. Så har inte hunnit uppdatera förrän nu.


Firandet började på fredagen, men tjejerna från hennes klass som kom.

Vi lekte lekar, åt goda saker och tillochmed mjukglass. Vi hade faktiskt hyrt en maskin dagen till ära. Den var populär.


Lördagen kom först vänner med barn och sen på kvällen familjen. Så fullt hus. Som tur var hade fin kanonfint väder 26 grader och kunde bada barn i balja och sitta ute hela tiden.  

Det var en nöjd glad tjej efteråt iaf!

En middags picknick

I fredags fixade jag en picknickkorg, så när jag hämtat hem ungarna kom Philip hem tidigare än vanligt och så åkte vi till stranden. Det är sällan jag går iväg min kära familj. Fick ungarna bestämma så går det lika bra att sitta inne och se på tv och Philip tycker att det blir för stort projekt och vill hellre sitta i trädgården. Men det lyckades HA! Alla hade trevligt och mysigt!

Vi invigde mitt nya bord som jag har köpt på loppis. Dyrt var det! 200 kr, men tydligen ska det vara kvalitet enligt försäljaren. Man viker upp stolarna, placerar det inne i bordet och så klappar Man ihop allt till en väska med handtag på, supersmart!

Molly hade samma förmiddag berättat om en klasskompis som hade hittat en fyrklöver på skolan. Efter 15 minuters letande kom hon tillbaka men hela händerna fyllda med 4 klöver?! Hur är det ens möjligt? En var tillochmed en 5 klöver? Galet massa tur hoppas vi hon får nu!