De senaste dagarna

Förra helgen fick jag fint besök. På dagen badade Hanna och jag med våra söner. I simhallen här i kommunen finns det en barndel med grunt vatten i. Så där kan våra skruttar nu sitta, krypa runt i utan att få huvudet under vattnet. Så skönt! 

Vi satt såklart med, men det underlättar verkligen att man slipper få kramp i armarna efter 30 min..

Sen kom Helene, Magdis och Ingrid hit. På Lördagen mötte vi upp Linda och gick ut. Supermysigt!


Det snöade!! De var kul och juligt första timmen sen blev vi ordentligt våta och kalla, men så härligt att få gå ut tillsammans igen.Jag förlorade stort i tärningsspel och höll på att somna ståendes.. Den här tjejen är inte van att festa längre!

Sen visade det sig att jag skulle sova i Stockholm på tisdagen, så jag fick middag hemma hos Ingrid! Haha Harry hade flyttat in i skåpet. Träffade också pappa och Kalle. Lyxigt att kunna göra det när man är på jobb.


Idag hade jag Vincent hemma och vi var på biblioteket och de roligast enligt Vincent var datorn? Dagens ungdom alltså..


 
Ok den stora lilla gubben hästen ville han ta med sig hem!

Kom hest!


Snart första advent och i morgon kommer Hanna, Björn och Matheo. De åker till Finland så vi passar på se dem innan. Så nu pyntar vi juligt här hemma!Hemma!

Åååh så skönt. Efter 3 långa dagar stapplade jag in över tröskeln kl 23 igår.

Hittade hela familjen i vår dubbelsäng, Philip hade somnat under läggningen. Haha men vilken bonus att få krypa ner under täcket och få snosa och pussa på alla.

Hade min release flight med norsk besättning igår. Det var söta, men mycket nytt man ska vänja sig vid. De gör sakerna lite annorlunda och flygplanen är alla lite olika. Men kursen är över och nu väntat mer svensk och norsk inrikes. Ska bli kul!

Idag står städning på schemat. Får besök av Matheo och Hanna i morgon och Helene, Ingrid och Magdis kommer också i helgen! Så möta vi med Linda på Lördag och har en kul utekväll!Jag har full förståelse för att städning kommer sist när man är ensam med två barn hemma. Men alltid på min första lediga dag hemma så blir det att skura, plocka undan och tvätta.. Hade gärna legat på soffan idag och sovit ;)

Oslo kurs

I morse ringde klockan hemma 2:40 sen fick jag ta mig ut i tjock dimma för att gå 1 km till bussen. När jag kom fram till stan och ska ta Metro till flygplatsen möts jag av en vakt som meddelar mig att tåget inte kommer att köra på 45 min.

Härligt! In i en taxi som får köra mig lite närmare flygplatsen för hela vägen har jag inte råd med.

Kom iaf fram till Oslo och ska vara här i 3 dagar. Men den jobbigaste dagen med teori och avslutande prov för den nya flygtypen är nu iaf avklarad, jey!


Firade med en hamburgare och Coca Cola med kollegor nere i restaurangen. Trevligt!

I söndags åkte vi skridskor för första gången i år med de som ville och kunde i Mollys klass. Jättekul intiativ taget utav några föräldrar.


Jag åkte med och höll i dem, varvade med Iduns pappa. Men sen klarade de sig själva ett tag också , med lite stöd.


Philip och Vincent satt på läktaren och fikade och hejade på.

Nu är jag så trött att ögonen går i kors.
Oh, men när vi satt där på lektionen så började det plötsligt snöa utanför! Tror vi hade 1 snödag i Köpenhamn förra året typ.. Så jag blev alldeles till mig. Molly hade älskat det!


Vi var också i Söndags inne i Köpenhamn vid den franska ambassaden och tände ett ljus. Lyssnade på tal som stadsministern höll och så hade vi en tyst minut, så sorgligt.. Men fint, 20 000 var vi läste jag i tidningen.


Jag tror faktiskt att ungarna kände av stämningen. Det var tysta, lugna och vi försökte förklara så gott vi kunde för Molly.

Men jag blev ordentligt skrämd när vi skulle gå. 

En man ställer sig en med en sån där bengalisk eld i en gränd. Han skriker något samtidigt som det kommer en massa rök och rött ljus.
Jag hann bli jättenervös för jag hör inte att det är på danska han roppar. Tycker det låter som ett främmande språk och det var ju faktiskt hotfullt.
Jag kan säga att hjärtat stannade nästan och jag hann tanka :"FAN, nu händer det något riktigt läskigt och här står jag med mina barn.." Fy att man nu tänker så. Det gör mig arg och ledsen!

Mannen var nog dansk och hade roppat något i stil med att offren skulle skylla sig själva osv.. Men poliser var på plats och gick efter honom och vi skyndade oss bort från platsen. Obehagligt var det verkligen.

Nu ska jag sova och i morgon väntas det nödträning med att släcka eldar, öppna dörrar och evakuera flyg!